Ca în cazul oricărei alte investiții majore, alegerea ferestrelor și ușilor pentru casă presupune o documentare serioasă a opțiunilor de pe piață și o decizie luată în cunoștință de cauză.

Dacă aveți nevoie de orientare în acest proces, vă recomandăm seria noastră de articole și sfaturi pentru alegerea ușilor și a ferestrelor potrivite: https://wood-style.ro/noutati/

Cum estimam pretul pentru uși de lemn și ferestre de lemn

Dacă ați ajuns la concluzia că ferestrele termopan cu tâmplărie din lemn și ușile de interior din lemn sunt, în general, soluțiile cele mai potrivite, probabil următorul pas pe care îl aveți în față e determinarea costului total al materialelor și al lucrării.

Înainte de a investi timp în căutarea celui mai bun preț, vă propunem să luați în considerare următoarele aspecte:

 

Prețul pentru ferestrele și ușile din lemn pornește de la costul unitar al materialului folosit

Tipul de lemn pe care îl alegeți pentru ferestre va avea un impact semnificativ asupra costurilor. Pe lângă considerentele de ordin estetic (textură, culoare naturală, aspect la procesul de îmbătrânire), e bine să luați în calcul factorii de mediu din zona în care locuiți, grosimea geamului termopan pe care îl veți încorpora în ferestre, durabilitatea și ușurința cu care se întreține tâmplăria.

 

Prețul ferestrelor și al ușilor depinde de suprafața pe care acestea trebuie să o acopere

La debitarea profilelor necesare, furnizorul convertește această suprafață în metri liniari de material și pornește calculul costului de la această bază.

Suprafața nu are întotdeauna un model liniar de conversie în cantitatea de material necesar. În cazul unor ferestre lungi și înalte, veți avea, probabil, nevoie de mai multe canate, implicit mai mulți montanți și mai multe baghete. Similar, se aplică același principiu dacă doriți o compartimentare diferită din considerente estetice sau sunteți obligați de arhitectura pereților.

 

Procesul de fabricare și producătorul

Prețul tâmplăriei executate la comandă este mai mare, dar veți avea garanția că măsurătorile sunt exacte, implementarea este precisă, profilele se potrivesc perfect în zidărie, iar serviciile post-vânzare furnizate de producător sunt create special pentru ușile și ferestrele cumpărate.

„Ferestrele din lemn ieftine”, ridicate direct de pe raft sunt exact așa – ieftine. Cercetați întotdeauna producătorii și caracteristicile produselor.

Pe cât posibil, intrați întotdeauna în contact direct cu producătorul pentru a obține informații despre produse și pentru a solicita o ofertă. În primul rând, aveți astfel ocazia de a vă forma o primă impresie legată de furnizori și de profesionalismul acestora. În al doilea rând, niciun producător respectabil nu vă va putea ajuta cu o ofertă exactă fără a afla nevoile exacte ale clientului și fără a obține măsurători clare.

 

Alte elemente de calcul al prețului pentru ușile și ferestrele din lemn

– Feroneria – Indiferent că alegeți încuietori cu mâner sau cu buton, asigurați-vă că acestea funcționează perfect din punct de vedere mecanic, că sunt realizate din materiale de calitate care, preferabil, se vor ridica la durata de viață a tâmplăriei. Schimbarea feroneriei la uși este fie costisitoare, fie laborioasă. Același lucru este valabil și în cazul balamalelor, atât la uși cât și la ferestre

– Studiați cu atenție garanția produselor și a lucrării și în ce condiții de utilizare seâ aplică. La Wood-Style avem încredere în calitatea lucrărilor noastre și a materialelor folosite și oferim garanție pe viață pentru tâmplăria din lemn și 5 ani garanție pentru vopsea.

Pentru o imagine estimativă a prețurilor pe care le vi le oferim la materialele din care producem ferestre și uși din lemn, vă invităm să vizitați pagina noastră de produse și să continuați prin a ne contacta pentru a ne cunoaște și pentru a vă putea ajuta cu o ofertă corectă, personalizată pentru nevoile dumneavoastră.
https://wood-style.ro/contact/