De cele mai multe ori, atunci când vine vorba de design interior sau de mobilarea casei, petrecem mult timp asupra pieselor de mobilier, a țesăturilor și a elementelor decorative, dar omitem una din cele mai mari suprafețe lemnoase din locuință – ușile interioare. Aspectul lor este important în ambientul și designul de ansamblu al încăperilor, iar funcționalitatea lor este critică pentru confortul întregii case.

Dincolo de considerentele ce țin de aspect, o tâmplărie corectă a ușilor oferă siguranța că acestea se vor închide ermetic, păstrând pentru mai mult timp temperatura camerei, că izolează fonic corespunzător și că se aliniază corect cu arhitectura pereților și a compartimentării.

Usi de interior din lemn

Ce fel de material alegem pentru uși?

Primul element de departajare în alegerea ușilor interioare din lemn îl reprezintă, de obicei, materialul din care sunt fabricate, iar filtrul primar aplicat de majoritatea clienților este prețul.

Ușile din placaj, goale în interior sau cu miez cartonat sau din PVC, sunt, în general, cele mai accesibile ca preț, dar acest beneficiu este contrabalansat de o eleganță redusă și vine la pachet cu un nivel redus de izolare și cu durabilitate și rezistență scăzute.

Ușile din lemn masiv reprezintă soluții de durată, investiții pe viață, fiind extrem de rezistente la uzură și la avarii. Textura lemnului masiv, flexibilitatea de a le vopsi și de a le aplica multiple straturi protectoare, opțiunile de adaptare la designul încăperilor, sunt argumentele care justifică în multe cazuri prețul mai mare.

Ușile cu miez solid, placate la exterior, reprezintă o variantă de mijloc, încercând să acopere cerința de echilibru între criterii de preț, rezistență și aspect.

Atelier tamplarie bucuresti

De unde cumpăr uși de interior?

În comerț și, în general, în lanțurile mari de furnizori de mobilier și materiale de construcție există o ofertă bogată de uși prefabricate. Tentația de a achiziționa astfel de produse trebuie pusă însă în balanță cu nevoile reale ale locuinței – dimensiunea ușii, montarea și integrarea acesteia în tocărie, armonizarea culorilor, texturilor și a grosimii cu celelalte elemente de tâmplărie din locuință, umiditatea și temperatura aerului din casă și, nu în ultimul rând, cu ușurința întreținerii și costul asociat acesteia. În practică, alegerea ușii, atunci când ținem cont de toate aceste aspecte, se poate transforma într-un proces îndelungat de căutare, costisitor și supus compromisurilor.

O modalitate de a înlătura aceste inconveniente și riscuri este de a apela la un serviciu local de tâmplărie pe comandă. O discuție directă cu producătorul, o vizită în atelier, alegerea personală a materialului lemnos, a culorilor exacte și a dimensiunilor, vă garantează o lucrare care se pretează exact pe cerințele dumneavoastră și pe specificațiile locuinței.

Noi, la Wood-style, producem presonalizat ușile de interior, în funcție de cerințele și gusturile clienților. Vă punem la dispoziție o gamă largă de esențe, la grosimi diferite. În ceea ce privește tipurile de lemn, ușile de stejar, ușile din mahon și ușile din lemn de nuc sunt alegeri populare. Apoi, stilul propriu-zis al ușilor – doriți uși din lemn masiv sau care să conțină panouri de sticlă pentru a lăsa înăuntru lumină suplimentară? Poate preferați panouri simple sau detaliate cu sculptură elegantă? De asemenea, aveți de ales dintr-o gamă foarte variată de culori pentru ușile alese.

 

Feronerie usi interior

Cât de importantă este feroneria ușilor?

La fel ca în cazul tâmplăriei, componentele de feronerie sunt critice atunci când vine vorba de estetica și buna funcționare a ușilor de interior. Găsiți mai jos câteva direcții în cazul în care doriți să achiziționați separat feroneria sau doriți să o schimbați pe cea veche:

– Indiferent că alegeți încuietori cu mâner sau cu buton, asigurați-vă că acestea funcționează perfect din punct de vedere mecanic, că sunt realizate din materiale de calitate care, preferabil, se vor ridica la durata de viață a tâmplăriei. Schimbarea feroneriei la uși este fie costisitoare, fie laborioasă. Același lucru este valabil și în cazul balamalelor.

– Evitați pe cât posibil componentele pulverizate superficial cu vopsea metalică. În timp, acestea se cojesc sau se oxidează și dau feroneriei un aspect neplăcut.

– Încercați să păstrați un echilibru cromatic între lemnul folosit la ușă și tocuri și feronerie, prin contrast fin, care să nu bată la ochi sau să creeze disonanță din punct de vedere al gradului de șlefuire și finisare a materialelor.

Dacă doriți să lucrăm împreună la găsirea soluțiilor potrivite de uși pentru spațiul dumneavoastră sau pur și simplu aveți nevoie de îndrumare suplimentară, vă invităm să ne contactați la https://wood-style.ro/contact/