Profilele de lemn stratificat se obțin prin lipirea mai multor plăci din lemn brut, în straturi și la dimensiuni diferite, în funcție de rolul pe care îl va servi profilul respectiv.

Față de tâmplăria din lemn masiv, profilele din lemn stratificat prezintă, în general, mai multe avantaje. În primul rând, pot fi folosite pentru fabricarea unor elemente mari sau complexe care sunt imposibil de realizat din lemn masiv sau PVC. Pentru că plăcile individuale utilizate pot fi uscate și tratate separat, iar nodurile și alte defecte pot fi îndepărtate mai ușor, rezistența structurii per total este îmbunătățită. De asemenea, deoarece plăcile sunt laminate, pot fi folosite și segmente de lemn de mici dimensiuni, reducând astfel pierderile totale de lemn și diminuând prețul pentru clientul final.

Fereastre termopan cu tamplarie din lemn; Geamuri lemn stratificat

Termopane cu tâmplărie din lemn stratificat vs termopane cu rame PVC

Există încă preconcepția că ferestrele cu geam terrmopan sau tripan trebuie să aibă neapărat cadre din PVC, iar ramele din lemn sunt doar pentru ferestrele cu geam simplu. În realitate, există o serie de avantaje pe care ferestrele din lemn stratificat le oferă și câteva aspecte de luat în considerare când alegem între cele două opțiuni.

Durabilitatea tâmplăriei din lemn stratificat

Ferestrele din lemn, dacă sunt bine întreținute, pot rezista mai bine de 60 de ani, acesta fiind și motivul pentru care noi oferim garanție pe viață la ferestrele noastre. Îngrijirea lor se rezumă la curățarea și revopsirea lor la intervale de timp depărtate. În cazul ferestrelor din lemn stratificat, plăcile sunt uscate și pregătite individual, făcându-le mult mai rezistente la factorii de mediu, soare, apă și vânt. PVC-ul se deteriorează mai rapid în contact cu mediul exterior și e foarte dificil de reparat fără a înlocui întregul cadru.

Stabilitatea profilelor din lemn

Tocmai datorită procedeului de fabricare a lemnului stratificat, ferestrele din lemn oferă stabilitatea profilelor din PVC, fără a se dilata sau contracta în funcție de temperatura la care sunt expuse. În plus, avantajul tâmplăriei din lemn este acela că ”respiră” în permanență , prin natura materialului, evitând astfel acumulările de umezeală în punctele de contact cu peretele și formarea mucegaiului. În ceea ce privește fixarea lor în zidărie, aceasta este facilă tocmai prin faptul că profilarea produsului final este extrem de flexibilă la nevoile clientului. Ceea ce ne duce la punctul următor.

Ferestrele executate pe comandă

Când vina vorba de montare rapidă, reputația profilelor PVC este justificată de standardizarea dimensiunilor și a zidăriei în cadrul blocurilor vechi de locuințe. Pentru un design mai pretențios, tâmplăria din lemn reprezintă o opțiune mult mai viabilă pentru ferestrele care trebuie integrate și armonizate cu arhitectura și stilul general al locuinței, fie că e vorba de profile foarte lungi și înalte, fie că e vorba de arcade sau forme neregulate. În atelierul nostru de tâmplărie executăm ferestre adaptate oricărui design, la dimensiunile potrivite. Datorită faptului că procesul de stratificare a lemnului se realizează direct în atelierul nostru, avem capacitatea de a realiza profile speciale, de 82mm sau 92mm. Vă invităm să vedeți o parte din lucrările noastre aici:
https://wood-style.ro/portofoliu/

Izolare și eficiență termică

Lemnul uscat, și în special cel laminat în straturi, are o conductivitate termică scăzută, fiind un bun izolator. Pentru tâmplăria ferestrelor realizate de către noi, folosim esențe de calitate, mai moi – pin nordic sau mai tari – meranti, atent pregătite și vopsite cu straturi multiple de protecție. Grosimea profilelor oferite variază de la 48 la 92 mm, în funcție de numărul de foi al geamului termopan (două sau trei). Rezultatul final este o fereastră cu un grad ridicat de izolare termică și antifonare, care conservă temperatura ambientului interior, dar care, spre deosebire de PVC, permite aerisirea prin lemn, evitând formarea condensului.

Aspectul tâmplăriei din lemn stratificat

Textura lemnului, forma finisajelor și culorile durabile cu care vopsim profilele oferă ferestrelor din lemn un aspect net superior celor din PVC, oferind certitudinea armonizării cu design-ul și personalitatea spațiului și a mobilierului.

Prețul ferestrelor din lemn

Comparativ cu profilele PVC de calitate, prețul ferestrelor din lemn stratificat este puțin mai ridicat (+20-30%/mp), în schimb investiția inițială se recuperează la o rată mult mai bună pe termen lung, datorită duratei mare de viață a lemnului, costurile totale, inclusiv întreținerea, devenind mai mici decât cele asociate PVC-ului, după primii 10-15 ani. În plus, în cazul geamurilor cu foi multiple, rezultă și o economie netă a volumului ocupat de tâmplărie, iar cu cât suprafața acoperită este mai mare, cu atât mai mult crește și nivelul de eficiență din punct de vedere al costurilor.

Pentru un preț aproximativ al ferestrelor realizate de noi, vă rugăm consultați https://wood-style.ro/produse/ sau contactați-ne la https://wood-style.ro/contact/ pentru o ofertă personalizată.